Компанія BMW розповіла про свої плани з електрифікації модельного ряду

Час читання: 2 хв.
0

Концерн BMW Group у рамках щорічної медіа-конференції повідомив про плани подолати планку в 10 млн. доставлених клієнтам електрокарів до 2030 року. Основні надії у досягненні цієї мети концерн покладає на нову архітектуру Neue Klasse, яка має бути представлена ​​протягом 2022 року. Крім того, компанія BMW повністю електрифікує модельні ряди брендів Rolls-Royce та MINI.

Платформа Neue Klasse відрізнятиметься від попередніх електричних рішень баварського бренду повністю новими силовими установками, а також заново розробленим ПЗ. Крім того, на електромобілях, що базуються на даній платформі, будуть застосовуватися новітні акумулятори. У сукупності нові рішення мають знизити енергоспоживання, збільшивши цим запас ходу машин на одній зарядці.

Крім цього, за розрахунками компанії BMW , застосування нових технологій зменшить вартість електрокарів для кінцевого споживача. Досягти цього планується навіть за рахунок нарощування частки вторинних матеріалів у виробництві електромобілів Neue Klasse з актуальних 30% до 50%.

Реклама

Про повне заміщення електромобілями нинішніх моделей у власній лінійці в компанії BMW не заявляє, проте марка припускає, що до 2030 року їхня частка в загальному обсязі реалізації перевищить 50%. З брендів, що входять до складу концерну, судячи з офіційної заяви, раніше повністю електрифікується марка Rolls-Royce : це відбудеться до кінця десятиліття. При цьому бренд MINI повністю перейде на електротягу декількома роками пізніше: на початку 2030-х років.

Найближчою серійною новинкою в даній галузі від компанії BMW має стати седан i7 . Повністю електрична 4-дверцята займе позицію технологічного флагмана марки, але при цьому буде вважатися частиною сімейства 7-Series нового покоління, в якому будуть і модифікації з традиційними ДВЗ: хоча в компанії BMW ще раз уточнили, що мотори нового покоління будуть ще економічнішими. енергоефективними.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!