Евакуація українців до Польщі: на що слід звернути увагу

Час читання: < 1 хв.
0

Понад мільйон українців уже евакуювалися до Польщі у зв’язку зі збройним нападом країни-терориста Росії на нашу державу. Такий потік біженців спричиняє багато логістичних потреб.

ЦПІ при РНБО України наводить тези інтерв’ю начальника відділу організацій прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПСУ Ігоря Матвійчука.

Для розвантаження польського напрямку евакуації краще вибирати пункти пропуску “Дзвінкове”, “Косине”, “Лужанка”, “Велок”, “Тиса” як найменш завантажені, і у Волинській області – “Ягодин” та “Устилуг”.

Реклама

Виїхати до Польщі можна навіть із простроченим паспортом, внутрішнім паспортом, закордонним паспортом або свідоцтвом про народження. Важливо: неповнолітні діти самі не зможуть перетнути кордон.

Наразі діє спрощена процедура перетину кордону не на своєму автомобілі, проте варто подбати про наявність “зеленої карти” для можливості пересування територією ЄС.

Якщо ви не плануєте їхати власним транспортом, краще вибирати для евакуації львівський залізничний вокзал, оскільки там є всі умови для очікування: намети, гаряче харчування, дитяче харчування, біотуалети. Загалом час очікування на вокзалі 3-7 годин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!