Опубліковано перші зображення компактного електрокара Toyota bZ1

Дизайнери іспанського порталу Motor.es вирішили уявити, як може виглядати електрична модифікація кросовера Toyota bZ1.

0
948
Toyota Aygo X

Японська компанія Toyota вже націлилася на повну електрифікацію модельного ряду, для чого навіть запустила суббренд bZ ( beyond Zero ). Перша модель суббренду в особі електричного кросовера bZ4X вже дебютувала, але другою новинкою має стати компактний міський кросовер bZ1 .

Офіційної інформації про новинку поки що немає, але, за наявними даними, bZ1 має стати електричним аналогом бензинового кросовера Aygo X , прем’єра якого відбулася у листопаді 2021 року. Очікується, що на місці радіаторної решітки з’явиться невелика заглушка, яка з’єднає вузьку головну оптику. Салон стане просторішим за рахунок плоскої підлоги.

Новий bZ1 і всі майбутні електричні моделі Toyota будуть базуватися на архітектурі e-TNGA , яка створена на основі універсальної платформи TNGA , яка вже є основою актуальної Camry і RAV4 . Найімовірніше, субкомпактний кросовер буде передньопривідним, а запас ходу на одній зарядці становитиме близько 300 кілометрів.

Тойота bZ1. Фото: Motor.es

Про вартість Toyota bZ1 говорити поки що рано. Фахівці припускають, що субкомпактний кросовер пропонуватиметься приблизно за 15-20 тис. євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!