Чому автомобіль збільшує витрату палива

Час читання: < 1 хв.
0

Постійне зростання цін та паливо змушує автомобілістів економити. Але буває так, що машина починає витрачати в рази більше, ніж треба. В чому причина?

Найпоширенішою причиною збільшення витрати палива визнано невідповідний тиск в шинах. Занадто низький тиск прискорює знос покришок і збільшує споживання палива автомобілем.

Більш серйозна проблема – свічки. Коли термін експлуатації свічок приходить до кінця, збільшується витрата палива. Також проблема може бути в поломці котушок запалювання або в проводці.

Сильно забруднені паливні та повітряні фільтри також впливають на витрату палива. Вони утворюють свого роду пробку і знижують тиск. Як наслідок, інтервал відкриття форсунок підвищується, а система не встигає перебудуватися.

Варто проконтролювати стан датчик витрати повітря і випускний тракт автомобіля – вони могли розгерметизуватися. У цьому випадку буде потрібна допомога фахівця.

В автомобілях з великим пробігом може з’явитися проблема з поршнями. Усунути неполадку складно і дорого. Знос елементів поршневий знижує компресію в циліндрах, що неминуче збільшує апетит двигуна. В результаті паливо згоряє не повністю, що збільшує його витрата.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!