Європа втратила статус найбільшого ринку автомобілів в світі

0
245

Вперше Західна Європа поступилася званням найбільшого ринку автомобілів в світі. Тепер цей статус має Китай – про це свідчить перша статистика продажів за 2021 рік.

Як пише газета Hamburger Abendblatt з посиланням на німецького автоексперта і фінансиста Фердинанда Дуденхеффера, в січні і лютому поточного року в Європі було продано 1,52 мільйона автомобілів, тоді як в Китаї – 3,96 мільйона автомобілів. Для порівняння, рік тому за той же період в Європі було реалізовано 1,99 мільйона авто, а в Китаї – всього 1,6 мільйона.

Попередні два місяці стали для Китаю рекордними – в цій країні ще ніколи не продавали таку кількість автомобілів. На думку Фердинанда Дуденхоффер, це явна ознака того, що Китай поборов коронавірус і настали за ним економічні наслідки, в той час як Європа все ще перебуває в дуже глибокій кризі.

Abendblatt зазначає, що тільки в одній Німеччині в січні 2021-го було продано на чверть менше автомобілів, ніж за аналогічний період минулого року. А саме, близько 364 000 машин в порівнянні з 486 000 машинами в попередньому році.

Інші країни Західної Європи постраждали ще більше. У Португалії та Іспанії продажу нових автомобілів впали приблизно на 46%, в Данії – на 40%. Найменше серед країн ЄС постраждала Ірландія – її ринок впав на 11%.

Втім, не обійшлося і без винятків. Так, Норвегія стала єдиною західноєвропейською країною, яка збільшила продажі автомобілів – плюс 5% в порівнянні з тим же періодом минулого року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!