Автомобіль Lightyear One на сонячних батареях названий найбільш аеродинамічним в світі

Час читання: < 1 хв.
0

Фахівці провели тести, намагаючись з’ясувати, який автомобіль є найбільш аеродинамічним в світі. За результатами випробування, це звання отримала модель Lightyear One, яка працює на сонячних батареях.

Вивчаючи характеристики машин в аеродинамічній трубі, фахівці випробували багато обважень транспортних засобів, прийшовши до висновку, що найменший лобовий опір серед пасажирських автомобілів має унікальний Lightyear One. Даний екземпляр показав коефіцієнт 0,20, опинившись лідером списку. Найближчим до нього став Mercedes-Benz A-Class, який відстав на 0,02 бала. Відзначається, такого високого показника “зелений” автомобіль, що працює на сонячних батареях, домігся завдяки свій особливій будові кузова. Інженери приділили його компонуванні багато уваги, в зв’язку з особливістю загальної конструкції моделі. Зокрема, знизити опірність зустрічному потоку допомагає довгий дах, спеціальні накладки на пороги і арки дверей, а також інші невеликі елементи, завдяки цьому він і зміг стати найбільш аеродинамічним в світі.

Реклама

На даний момент Lightyear One існує в єдиному екземплярі, але в майбутньому творці хочуть налагодити його серійне виробництво. Він вміщуватиме п’ять пасажирів, а запас ходу складе 800 кілометрів на одній зарядці, ніж зараз може похвалитися рідкісний електрокар.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!