Автомеханік пояснив, чому автоматична трансмісія може перейти в аварійний режим

Час читання: < 1 хв.
0
Автомеханік пояснив, чому автоматична трансмісія може перейти в аварійний режим

Коли автоматична трансмісія раптово перетворюється на аварійний режим, машина втрачає динаміку чи взагалі перестає реагувати на натискання педалі газу. Ігнорувати це в жодному разі не можна. Автомеханік розповів, через що АКПП переходить в аварійний режим.

Що ще відомо

Коли автоматична коробка перемикається в аварійний режим, автомобіль перестає реагувати на натискання педалі газу, що призводить до значної втрати потужності та динаміки. Така ситуація часто вказує на приховані механічні чи електричні проблеми.

Механічні несправності у трансмісії можуть спричинити аварійний режим. Це може бути пов’язане зі зламаними компонентами, надмірним зношуванням гідротрансформатора або іншими деталями коробки, які могли постраждати при ударі. Гідравлічний блок грає вирішальну роль роботі автоматичних КПП. Забруднення цієї системи може призвести до несправності, яка може перевести автомат у аварійний режим.

Реклама

Проблеми з електропроводкою, блоками керування або датчиками можуть призвести до збоїв у роботі автоматичної коробки передач. Якщо блок виявляє збої в роботі, він може увімкнути аварійний режим, щоб запобігти подальшій шкоді.

Нестача трансмісійної рідини є частою причиною активації аварійного режиму. Занадто низький рівень рідини може призвести до перегріву та недостатнього мастила, що ставить під загрозу функцію трансмісії. Однак у цій ситуації досить лише поміняти олію в АКПП. У всіх інших випадках потрібний ремонт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!