Водіям нагадали про випадки, коли слід використовувати ручне гальмо

Час читання: < 1 хв.
0
Водіям нагадали про випадки, коли слід використовувати ручне гальмо

Співробітники поліції пояснюють, що до обов’язків водія входить лише забезпечення нерухомості транспортного засобу. Як водій забезпечуватиме нерухомість Правила дорожнього руху не пояснюють.

Що ще відомо

Як блокувальний засіб можна використовувати противідкатні пристрої або підручні засоби, найголовніше, щоб машина була нерухомою під час стоянки. Не варто забувати, що технічна несправність ручника вважається поломкою, яка не допускає експлуатацію авто.

Серед автомобілістів є багато різних думок щодо використання гальма стоянки. Хтось вважає, що постійне використання «ручника» призведе до його швидкого зношування. Інші вважають, що його рідкісне використання призводить до закисання гальмівних механізмів.

Реклама

На автомобілях з автоматичною коробкою є спеціальний режим «Р»- паркінг, який блокує вали трансмісії і не дає автомобілю рухатися. На великому ухилі або слизькому дорожньому покритті бажано користуватися саме гальмом стоянки, який дозволить забезпечити нерухомість автомобіля і запобігти перевантаженню КПП.

Використовувати ручне гальмо необхідно 2-3 рази на місяць. Це запобігає утворенню іржі на механізмах. У сильні холоди перед зупинкою рекомендується кілька разів натиснути на гальмо, щоб висушити вологу на гальмах. Це допоможе запобігти примерзанню гальмівних колодок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!