Новий «зимовий» штраф для водіїв в Україні: хто під загрозою

Час читання: < 1 хв.
0
Новий «зимовий» штраф для водіїв в Україні: хто під загрозою

В Україні незабаром може з’явитися нова вимога для автомобілістів, пов’язана із зимовим сезоном. Законопроєкт №8369 вже перебуває на розгляді у Верховній Раді і передбачає введення адміністративної відповідальності за використання автомобілів з літніми шинами в зимовий період.

Згідно з ініціативою, з 1 листопада до 31 березня українські водії будуть зобов’язані використовувати виключно зимову гуму. Ті, хто буде зупинений за кермом на літніх шинах у зазначений період, можуть отримати штраф, точний розмір якого наразі не визначено.

Національна поліція активно закликає ухвалити цей закон, вказуючи на проблеми, пов’язані з безвідповідальними водіями, які не переходять на зимову гуму. За статистикою, саме такі водії частіше потрапляють у дорожньо-транспортні пригоди в холодну пору року.

Реклама

Експерти зазначають, що подібні норми вже давно функціонують у кількох країнах Європейського Союзу. Це свідчить про те, що в Україні також є потреба у запровадженні відповідних заходів для підвищення безпеки на дорогах взимку. У зв’язку з цим, шанси на ухвалення законопроєкту в найближчий час виглядають досить високими.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!