Chevrolet Corvette ZR1 несподівано побив рекорд максимальної швидкості

Час читання: < 1 хв.
0
Chevrolet Corvette ZR1 несподівано побив рекорд максимальної швидкості

Chevrolet Corvette ZR1 несподівано встановив рекорд “максималки”. У Німеччині на полігоні в Папенбурзі новинку вдалося розігнати до 375 км/год, хоч після презентації орієнтиром називали позначку 346 км/год. За кермом Chevrolet Corvette був голова General Motors Марк Ройс. Прес-служба концерну нагадала: версія ZR1 стала найшвидшим серійним автомобілем вартістю менше одного мільйона доларів та найшвидшою моделлю General Motors.

Що ще відомо про новинку

Зазначається, що позначки 375 км/год досяг стандартного Chevrolet Corvette ZR1 без доробок шасі та аеродинамічного пакету. На суперкарі були встановлені дорожні шини Michelin Pilot Sport 4S та алюмінієві диски. Максимальної швидкості досягнуто на шостій передачі (з восьми), двигун був розкручений до відсічки, а крім водія в салоні знаходився пасажир, який аналізував дані.

Заїзд на 375 км/год не був поодиноким: рекорд встановлений за середньою швидкістю у двох напрямках. Інший автомобіль із командою інженерів неодноразово розганяли до 370 км/год. Автодром у Папенбурзі було обрано через оптимальні умови температури та щільність повітря. Раніше на цьому ж треку було встановлено максимальну швидкість Corvette ZR1 попередніх поколінь, а також Camaro ZL1.

Реклама

На початку місяця головний інженер проекту Corvette ZR1 пояснив , чому суперкар не має активної аеродинаміки. Фахівець заявив, що Chevrolet вдалося підібрати оптимальну конфігурацію з точки зору притиску і максимальної швидкості, а експерименти з антикрилами, що регулюються, могли бути доцільні тільки з точки зору дизайну.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!