Автоексперт пояснив, як безпечно керувати автомобілем під час туману

Час читання: < 1 хв.
0
Автоексперт пояснив, як безпечно керувати автомобілем під час туману

Для безпечного водіння в тумані водіям потрібно дотримуватися швидкісного режиму та дистанції, не соромитися змінювати смугу в разі потреби, а також не забувати користуватися протитуманними фарами.

Що ще назвав автоексперт

Автоексперт вважає, що туман та погана видимість не повинні бути причиною для того, щоб не сідати за кермо. Він зазначає, що поради метеорологічних та дорожніх служб про те, що за таких умов краще не їздити, не сприяють розвитку навичок водіїв.

На думку експерта, якщо автомобілісти не мають досвіду водіння у складних погодних умовах, вони можуть виявитися безпорадними в екстрених ситуаціях. Експерт стверджує, що туман та погана видимість не повинні бути причиною для того, щоб не їздити на авто, за винятком випадків серйозних стихійних лих.

Реклама

Фахівець каже, що правила безпеки під час водіння у тумані прості. Головне — дотримуватися безпечної дистанції та швидкості . Він радить уникати слідування за автомобілями з несправними фарами та змінювати смугу руху, якщо є сумніви у безпеці.

Крім того, рекомендується орієнтуватись на стоп-сигнали автомобіля попереду. Вибираючи машину, за якою зручно слідуватиме, водій може отримати додаткові секунди для гальмування, що допоможе уникнути аварій.

Експерт також звертає увагу на важливість використання задніх протитуманних ліхтарів . Він наголошує, що ця оптика корисна не тільки в тумані, а й у снігопад. Протитуманні фари підвищують видимість автомобіля для інших учасників руху та допомагають підтримувати безпечну дистанцію. Також ми рекомендуємо включати їх за будь-яких складних погодних умов.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!