Кабмін запровадив обов’язкову оцінку вартості для продажу авто

Час читання: < 1 хв.
0
Кабмін запровадив обов'язкову оцінку вартості для продажу авто

Заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий повідомив про введення нових правил для продажу автомобілів. 1 жовтня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, згідно з якою при укладенні угоди купівлі-продажу необхідно надавати документ, що підтверджує ринкову вартість транспортного засобу.

Більш детально

Цей захід спрямований на боротьбу зі заниженням вартості автомобілів та уникненням сплати податків. Важливо зазначити, що продаж другого легкового автомобіля протягом року обкладається податком у 5%, тоді як за третій і наступні автомобілі ставка податку становить 18%.

Оцінка транспортного засобу тепер є обов’язковою для угод, які здійснюються через сервісні центри МВС. Це має на меті запобігти маніпуляціям з вартістю автомобілів. Приміром, нещодавно було зафіксовано реєстрацію Tesla Model 3 за 10 тисяч гривень, хоча її реальна ринкова вартість перевищує 900 тисяч гривень, що підкреслює актуальність нових правил.

Очікується, що нововведення збільшать податкові надходження та зроблять автомобільний ринок України прозорішим, забезпечуючи рівні умови для всіх учасників ринку і справедливий підхід до оподаткування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!