Mercedes-Benz планує припинити випуск купеподібних кросоверів

Час читання: < 1 хв.
0

Mercedes-Benz може відмовитися від кросоверів GLC Coupe та GLE Coupe. Про можливе зняття цих моделей з продажу повідомляє німецьке видання Handelsblatt. За даними газети, автовиробник планує скоротити свою модельну лінійку, яка наразі включає 45 моделей та їх варіацій. До кінця 2026 року під скорочення можуть потрапити бюджетні моделі A-Class і B-Class, а також купеподібні кросовери GLC Coupe та GLE Coupe.

GLC Coupe перейшов у друге покоління у 2023 році, а GLE Coupe з’явився на ринку в 2019-му і був оновлений рік тому. Ймовірно, ці моделі ще продаватимуться кілька років, але їхня подальша доля залишається невизначеною. Handelsblatt, посилаючись на власні джерела, зазначає, що рішення щодо майбутнього GLC Coupe та GLE Coupe ще не ухвалено. Вони можуть бути замінені іншими моделями або повністю зникнути з лінійки після завершення життєвого циклу. Офіційних заяв від Mercedes-Benz щодо цих кросоверів поки що не було.

У 2023 році Mercedes-Benz припинив виробництво купе C- та E-класу, а також моделі CLS, замінивши їх однією новою моделлю — CLE. У 2022 році компанія також зупинила виробництво A-Class, поступившись місцем купе CLA.

Крім того, компанія непомітно вивела з ринку електричний кросовер EQC, першу модель лінійки EQ. EQC був виключений з модельного ряду ще минулого року, але Mercedes-Benz вирішила не робити з цього події, і тільки цього літа журналісти звернули на це увагу. Не виключено, що подібна доля може очікувати і GLC та GLE Coupe.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!