Як забезпечити пробіг у 500 тисяч км для автомобілів Honda, Acura, Toyota та Lexus

Час читання: < 1 хв.
0
Як забезпечити пробіг у 500 тисяч км для автомобілів Honda, Acura, Toyota та Lexus

Автомобілі марок Honda, Acura, Toyota та Lexus славляться своєю винятковою надійністю, але навіть їхні технічні ресурси мають межі. Не всі власники цих машин можуть уникнути поломок, навіть якщо проїжджають сотні тисяч кілометрів.

Видання «Motorbiscuit» провело опитування серед автомеханіків у США, які спеціалізуються на японських автомобілях, та виявило один простий спосіб, який, на думку більшості фахівців, допоможе Honda, Acura, Toyota та Lexus проїхати до півмільйона кілометрів без серйозних поломок.

Експерти вважають, що головним секретом довговічності цих авто є скорочення інтервалу заміни моторного масла. Механіки радять зменшити рекомендовані автовиробниками терміни заміни масла не на сотні кілометрів, а вдвічі.

Реклама

Наприклад, якщо завод-виробник рекомендує змінювати масло кожні 15 тисяч кілометрів, американські механіки пропонують проводити цю процедуру вже на 7 тисяч км. Це пояснюється тим, що з часом автомобіль стає все більш залежним від якісного масла, яке захищає внутрішні деталі двигуна від продуктів зносу. Якщо не змінювати масло достатньо часто, двигун почне працювати на мастилі, що вже втратило свої властивості.

Проте механіки застерігають, що не всі сучасні автомобілі зможуть подолати позначку в 500 тисяч км навіть при частішій заміні масла, оскільки можуть виникнути інші проблеми, не пов’язані з двигуном.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!