Експерти з’ясували, як кондиціонер впливає на запас ходу електромобіля

Час читання: < 1 хв.
0
Експерти з'ясували, як кондиціонер впливає на запас ходу електромобіля

Літня спека і довгі поїздки на електромобілях часто викликають питання про те, скільки енергії споживає кондиціонер і як це впливає на дальність поїздки. Німецький автоклуб ADAC провів експеримент на Tesla Model Y, щоб з’ясувати це.

Під час тесту автомобіль залишили в лабораторії на вісім годин при температурі 35 градусів. Кондиціонер підтримував комфортні 20 градусів, а фахівці вимірювали енергоспоживання. Виявилося, що кондиціонер споживав 1,3-1,5 кВт-год енергії за годину, що призводило до втрати близько 8 км запасу ходу.

Після восьми годин роботи кондиціонера, Tesla втратила лише 16% заряду батареї. Для порівняння, автомобіль із двигуном внутрішнього згоряння за цей час витратив би 1-1,5 літра палива.

ADAC підкреслює, що електромобілі набагато ефективніші у використанні кондиціонера, оскільки для цього не потрібен працюючий двигун. Це знижує викиди та дозволяє безпечно використовувати кліматичну систему навіть у закритих просторах.

Висновок: власникам електромобілів не варто турбуватися про включення кондиціонера — він мінімально впливає на запас ходу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!