Дешеві старі авто заполонять ринок України

Час читання: < 1 хв.
0
Дешеві старі авто заполонять ринок України

Понад 200 автомобілів, які не відповідають вимогам Лондона щодо шкідливих викидів, вже були відправлені до України, а ще понад сотня готуються до транспортування.

Про це повідомило лондонське комунальне підприємство Transport for London (TfL), як зазначає «БізнесЦензор» з посиланням на «Європейську правду».

З початку 2023 року в Лондоні діє схема утилізації ULEZ, яка передбачає надання грантів водіям на придбання екологічного транспортного засобу в обмін на утилізацію старих автомобілів.

Якщо водії не скористаються можливістю замінити свої машини, вони повинні сплачувати щоденний збір у розмірі 12,5 фунтів стерлінгів.

У березні водії, які беруть участь у схемі ULEZ, отримали можливість замість утилізації відправити свої автомобілі до України.

Ці транспортні засоби передаються в Україну виключно для підтримки гуманітарних та медичних зусиль. За інформацією TfL, понад 330 автовласників скористались цією можливістю.

У зв’язку із завершенням програми компенсацій у рамках ULEZ, мер Лондона Садік Хан оголосив про плани виділити додаткове фінансування, щоб продовжити надходження автомобілів до України після закриття програми утилізації.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!