Експерти прогнозують другу хвилю цінової війни за електромобілі у Європі

Час читання: < 1 хв.
0
Експерти прогнозують другу хвилю цінової війни за електромобілі у Європі

Продаж електромобілів в Європі демонструє ознаки уповільнення, що викликає занепокоєння серед виробників. З наближенням нового нормативного регулювання викидів, яке вступить в силу в 2025 році, автовиробники будуть змушені серйозніше підходити до збільшення обсягів продажу електромобілів. Це може спровокувати цінові війни вже у другій половині 2024 року.

Ситуація на ринку виглядає тривожно: в Іспанії продаж електрокарів зріс лише на 2,5%, у Франції — на 4,7%, тоді як у Німеччині спостерігається падіння на 20%. Ці цифри свідчать про серйозні проблеми на найбільших ринках Європи у сфері продажу електромобілів.

Реклама

Асоціація дилерів Німеччини (ZDK) вже прогнозує можливий початок цінових воєн як спосіб стимулювання попиту на електромобілі. Аналітики відзначають, що ціни на електрокари вже знизилися майже на 10% в останні місяці, що відображає прагнення виробників уникнути штрафів, які ЄС почне накладати з 2025 року за перевищення норм викидів.

До того ж, ринок незабаром заповниться тисячами уживаних електромобілів, що ще більше тисне на ціни нових моделей. В результаті, покупці можуть очікувати значних знижок та вигідних пропозицій до кінця року, особливо на фоні зниженого попиту на гібридні автомобілі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!