Названо автомобілі Jeep можуть підвести своїх водіїв

Час читання: < 1 хв.
0
Названо автомобілі Jeep можуть підвести своїх водіїв

Моделі Jeep Wrangler та Gladiator, які є основними в лінійці Jeep, були недавно відкликані через потенційну проблему з втратою потужності. Відкликання стосується 94 автомобілів модельного року 2021, у яких виявлена одна й та ж проблема.

Раніше, у 2023 році, 69 201 автомобіль Jeep Wrangler та Gladiator з механічною коробкою передач вже був відкликаний через ризик перегріву зчеплення, що могло призвести до його руйнування. Влада попереджала про те, що розруйноване зчеплення може спричинити тріщини або отвори в корпусі трансмісії, через які гарячі уламки можуть вилетіти назовні, створюючи ризик займання. Для усунення цієї проблеми було встановлено оновлену версію програмного забезпечення для управління силовою установкою.

Однак, останні дані вказують на нову проблему з «некоректною роботою» функції зниження обертів у цьому програмному забезпеченні. У разі збою, двигун може раптово затихнути під час руху, що підвищує ризик дорожньо-транспортної пригоди. Проблемне програмне забезпечення було випущено 19 червня, і вже через п’ять днів, 24 червня, почали надходити перші повідомлення про випадки, коли автомобілі глохли. Це змусило компанію Jeep тимчасово призупинити використання цього програмного забезпечення 26 червня та розпочати розслідування.

Реклама

Компанія зареєструвала 35 інцидентів, пов’язаних з цією проблемою, але, на щастя, не було зафіксовано жодних нещасних випадків чи травм. Оскільки проблема пов’язана з програмним забезпеченням, рішення включає перепрограмування модуля управління силовою установкою на оновлену версію ПЗ, яка має правильно працювати з функцією зниження обертів. Відкликання розпочнеться в третьому кварталі, і власники отримають повідомлення у серпні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!