Mercedes-Benz повертається до бензинових моторів через вимоги клієнтів

Час читання: < 1 хв.
0
Mercedes-Benz повертається до бензинових моторів через вимоги клієнтів

Клієнти змусили Mercedes-Benz переглянути свою стратегію тотальної електрифікації та продовжити інвестувати у бензинові двигуни. За інформацією німецького видання Handelsblatt, компанія планувала скоротити витрати на двигуни внутрішнього згоряння (ДВЗ) до 2026 року у п’ять разів. Проте структура продажів на ключових ринках змусила переглянути ці плани.

Генеральний директор Mercedes-Benz Ола Калленіус підтвердив, що на ДВЗ буде витрачено «набагато більше» коштів, ніж планувалося раніше. Це зокрема стосується оновлення флагманської моделі S-Класу серії V223, яка на китайському ринку продається в 50 разів краще за електромобіль EQS.

Багаті клієнти Mercedes-Benz розглядають ДВЗ як символ статусу, що впливає на вибір автомобілів. Великий кросовер GLS також показав зростання продажів після недавнього рестайлінгу, тоді як попит на EQS SUV залишається низьким. Цікаво, що Handelsblatt стверджує про паузу в розробці платформи MB.EA-Large для флагманських електрокарів, хоча в Mercedes-Benz цей факт заперечують.

На 2027 рік заплановане велике оновлення лінійки бензинових автомобілів Mercedes-Benz. Нова стратегія компанії дозволяє продавати будь-які автомобілі, орієнтуючись на ринкові умови в різних країнах, а не робити ставку лише на електромобілі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!