Зміни в процедурі техогляду: що чекає українських водіїв

Час читання: < 1 хв.
0
Зміни в процедурі техогляду: що чекає українських водіїв

Міністерство інфраструктури України почало обговорення проєкту постанови Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до діючих постанов від 30 січня 2012 р. № 137 та від 31 травня 2012 р. № 512, які стосуються обов’язкового технічного огляду транспортних засобів.

Мета запропонованих змін полягає в поліпшенні якості технічного огляду транспортних засобів (ТЗ) суб’єктами, які виконують цю діяльність, та приведенні процедур у відповідність із законодавством Європейського Союзу.

Основні нововведення включають:

  1. Використання відеофіксації процесу технічного огляду ТЗ. Цей крок спрямований на посилення контролю за діяльністю суб’єктів, що проводять огляд, та зменшення ризику маніпуляцій з результатами огляду. Відеофіксація буде використовуватися у випадках, коли проведення огляду фізично не можливе через обмеження, установлені у часи воєнного стану.
  2. Зміни у кількості та ракурсах фотофіксації процесу технічного огляду ТЗ. Нові вимоги до фотодокументації забезпечать більш повне і об’єктивне документування процесу огляду.
  3. Оптимізація переліку документів, необхідних для отримання уповноваження на проведення технічного огляду. Зокрема, вибуває вимога подання документа про право володіння чи користування земельною ділянкою, де розташований пункт технічного огляду.

Ці ініціативи спрямовані на покращення ефективності і надійності процедур технічного огляду ТЗ в Україні, а також на адаптацію до міжнародних стандартів і вимог.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!