Головна Новини Представлено результати світового продажу електрокарів у 2024 році

Представлено результати світового продажу електрокарів у 2024 році

Час читання: < 1 хв.
0
Представлено результати світового продажу електрокарів у 2024 році

У червні 2024 року світовий ринок електромобілів та підключуваних гібридів зріс на 13% порівняно з тим же періодом минулого року, за даними дослідницької компанії Rho Motion. Це зростання було значною мірою зумовлене активною експансією в Китаї.

Китай

Реклама

Китай залишився лідером ринку, займаючи понад 60% від загального обсягу продажів електромобілів. Таке домінування було підтримане збільшенням кількості доступних моделей та високими продажами від таких виробників, як BYD. Ринок підключуваних гібридів у Китаї зріс на 25% за першу половину 2024 року.

Європа

У Європі ситуація виглядала інакше: продажі впали на 7%, зокрема в таких країнах, як Фінляндія, Ірландія та Нідерланди. Натомість в Італії продажі зросли на 34% завдяки новим державним стимулам.

Північна Америка

У США та Канаді спостерігалося зростання продажів на 6%.

Прогнози

Прогнози на 2024 рік були знижені на 5%, до 16,6 мільйонів електромобілів. Це уповільнення пов’язують з очікуванням споживачів доступніших моделей і перевагою гібридів.

Торговельні напруження

У Європі ситуація ускладнилася через запровадження високих тарифів на імпорт електромобілів з Китаю, які досягли 37,6%, що посилило торговельні напруги між Брюсселем і Пекіном.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.