В Україні зростає кількість поліцейських з радарами TruCAM

Час читання: < 1 хв.
0
В Україні зростає кількість поліцейських з радарами TruCAM

У липні 2024 року на дорогах України з’явилися 17 нових радарів TruCAM для вимірювання швидкості автомобілів. Про це повідомила Патрульна поліція. Загальна кількість радарів TruCAM, які використовують патрульні, тепер становить 160, а їхнє розташування охоплює 195 ділянок автомобільних доріг.

Радари TruCAM зазвичай встановлюються на аварійно-небезпечних ділянках доріг та місцях концентрації ДТП, спричинених перевищенням швидкості водіями. Поруч з патрульними поліцейськими з радарами також розташовані камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Вони фіксують автомобілі, що перевищують швидкість. Це поєднання виявилося ефективним у боротьбі з водіями, які порушують правила.

Водіїв попереджають про фото- або відеофіксацію порушень відповідні дорожні знаки. Крім того, біля патрульних поліцейських з радарами обов’язково повинні бути патрульні автомобілі з включеними синіми проблисковими маячками.

Радари TruCAM наразі не використовуються в Донецькій та Луганській областях через активні бойові дії. У Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Харківській та Херсонській областях ці пристрої використовуються вибірково.

Згідно з інструкцією, радар TruCAM повинен бути встановлений стаціонарно під час вимірювання швидкості транспортних засобів. Ручний вимір швидкості суперечить ст. 40 Закону України “Про національну поліцію”. Проте, багато патрульних продовжують тримати радар у руках. Це призвело до внесення законопроєкту №10441, який пропонує обов’язкове стаціонарне встановлення технічних засобів для фіксації швидкості, включно з радарами TruCAM, і заборону їх ручного використання. Законопроєкт перебуває на розгляді у профільному парламентському Комітеті з питань правоохоронної діяльності.

 

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!