Електричний Wagoneer S став найдинамічнішим серійним Jeep

Час читання: 3 хв.
0
Електричний Wagoneer S став найдинамічнішим серійним Jeep

Компанія Jeep представила електричний кросовер Wagoneer S, який має стати першим глобальним електромобілем бренду. Позашляховик отримав нову зовнішність, багату комплектацію та два електромотори на 600 сил, завдяки яким став рекордсменом модельної лінійки у розгоні до «сотні». Продаж стартує восени нинішнього року за ціною від 71 995 доларів.

Зовнішність кросовера виконана з урахуванням силової установки нового типу та необхідності знизити лобовий опір, коефіцієнт якого вдалося довести до 0.29. Jeep Wagoneer S відрізняється, наприклад, оригінальною оптикою, новим прочитанням фірмової «решітки радіатора», яка отримала підсвічування, а також динамічним силуетом з масивним заднім спойлером. Габарити електромобіля –  4886х2123х1645 мм.

Поки що для новинки заявлена ​​лише одна силова установка, мотори якої розвивають 600 к.с. та 837 Нм. Цього вистачає для розгону до 60 миль на годину (96 км/год) за 3,4 секунди, незважаючи на масу 2570 кілограмів, максимальна швидкість – 200 км/год. 100-кіловат-годинна батарея забезпечить кросоверу запас ходу понад 480 кілометрів, перезарядити її з 20 до 80% можна буде за 23 хвилини.

Силова електроніка Jeep Wagoneer S зможе працювати в одному із п’яти режимів. Крім автоматичного, економічного та спортивного передбачені налаштування для снігу та піску, але спеціальних позашляхових пресетів електромобіль не отримав. Водночас Jeep окремо згадує можливість відключення силового модуля на передній осі при рівномірному русі для економії енергії.

Для Wagoneer S розробили повністю новий інтер’єр із власним кермом та передньою панеллю. Медіасистема запозичена в інших сучасних моделей, але супроводжується відразу чотирма дисплеями. Панель приладів і центральний екран мають діагональ 12,3 дюйма, пасажирський екран – 10,25 дюйма, також передбачена сенсорна панель для налаштувань кліматичної установки і сидінь.

У стартову комплектацію Launch Edition увійдуть 20-дюймові колісні диски, 19 динаміків McIntosh з підсилювачем та сабвуфером, функції підігріву та вентиляції для заднього дивана, а також панорамний дах. Оздоблювати інтер’єр мають преміальними матеріалами, але використовувати шкіру чи тканини природного походження Jeep не збирається – лише матеріли вторинної сировини чи штучної замші.

Дебютує електромобіль на ринках США та Канади, а з 2025 року почне з’являтися у всіх країнах, де присутній бренд. В Європі Jeep вже продає електромобіль – це кросовер Avenger, але за межі ЄС ця модель не постачається.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!