Huawei та JAC готують китайську відповідь Rolls-Royce та Mercedes-Maybach

Час читання: < 1 хв.
0
Huawei та JAC готують китайську відповідь Rolls-Royce та Mercedes-Maybach

Huawei та JAC випустять суперника Rolls-Royce та Mercedes-Maybach. У спільного підприємства IT-гіганта Huawei та автовиробника JAC з’явиться ще одна марка. Її профілем стануть ультрадорогі автомобілі, які кинуть виклик – а в майбутньому, можливо, і перевершать – моделі Rolls-Royce та Mercedes-Maybach. Про це в інтерв’ю китайському виданню QQ розповів голова автомобільного підрозділу Huawei Ю Чендун. Первістка поки що безіменна марка може уявити вже до кінця року.

Розкішний повнорозмірний седан з електричною силовою установкою від Huawei та JAC виступить у значно вищому центовому сегменті, ніж більшість китайців. Ціна становитиме близько мільйона юанів, що у перерахунку дорівнює 5,5 млн гривень.

Це більше ціни моделей преміум-марки Hongqi, які називають “китайськими Rolls-Royce”, але помітно поступається Hongqi L5 – найдорожчому автомобілю в історії Китаю, який коштує п’ять мільйонів юанів (30 мільйонів гривень).

Для Huawei партнерство з JAC буде далеко не першою участю в автовиробництві. Сам техногігант машини не випускає, але співпрацює із співвітчизниками з BAIC, Chery та Seres. На підході спільна лінійка з GAC , до якої увійдуть седан, позашляховик та мінівен.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!