Більше запас ходу та довгоочікувана версія: Hyundai хоче зробити електричний аналог Elantra

Час читання: < 1 хв.
0

Компанія Hyundai Motor Company планує випустити оновлену версію свого електричного седана IONIQ 6 у травні наступного року. Це буде перше значне оновлення з моменту дебюту моделі у липні 2022 року.

Hyundai планує розпочати виробництво першого прототипу нової повністю електричної моделі наступного місяця. Очікується, що до лютого наступного року розробка моделі для серійного виробництва буде завершена, а виробництво розпочнеться в травні. Складання європейської версії заплановано на серпень наступного року, а північноамериканська модель з’явиться в листопаді.

Виробництво нового IONIQ 6 буде здійснюватись на заводі Hyundai в Асані, Південна Корея. Річний виробничий обсяг складає 66 000 одиниць, у тому числі 6 000 одиниць високопродуктивної версії. Також існує ймовірність того, що північноамериканська модель вироблятиметься на новому заводі Hyundai у Джорджії (HMGMA), щоб відповідати вимогам уряду для отримання субсидій.

Новий IONIQ 6 отримає покращені деталі інтер’єру та екстер’єру для підвищення загальної якості. Крім того, він буде оснащений збільшеною ємністю батареї, що дозволить досягти одного з найкращих показників запасу ходу на одній зарядці у своєму класі.

Поточна модель з батареєю ємністю 77,4 кВт/год та відмінною аеродинамікою стала першим електромобілем Hyundai, що досяг запасу ходу понад 600 км на одній зарядці. Збільшення ємності батареї до 84 кВт/год, як у новій моделі IONIQ 5, може дозволити новому IONIQ 6 досягти запасу ходу до 700 км завдяки новому поколінню батарей та чудовій аеродинаміці.

Після випуску оновленої моделі у травні Hyundai планує представити свою першу “заряджену” модель у лінійці, IONIQ 6 N, у вересні наступного року. Це буде другий високопродуктивний електромобіль від Hyundai після IONIQ 5 N.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!