Перехід на електромобілі готує неприємні сюрпризи

Час читання: < 1 хв.
0
Перехід на електромобілі готує неприємні сюрпризи
Перехід на електромобілі готує неприємні сюрпризи

Генеральний директор Stellantis Карлос Таварес заявив, що перехід на електромобілі стане суттєвим ударом для автопостачальників. У своєму виступі на конференції Bernstein Strategic Decisions він наголосив, що західні автовиробники змушені знижувати витрати, щоб конкурувати з китайськими компаніями.

За словами Тавареса, виробництво електромобілів обходиться на 40-50% дорожче, ніж бензинових аналогів. Це змушує автовиробників оптимізувати витрати на всіх рівнях, включаючи ланцюжки поставок та логістику. Він зазначив, що більшу частину виробництва буде переміщено із західних країн до регіонів із нижчими витратами.

“Гонка за електромобілі перетворилася на гонку зі зниження витрат”, – сказав Таварес. Він додав, що споживачі не готові купувати дорогі електромобілі без державної підтримки. “Західні споживачі кажуть своїм урядам: “Якщо ви мені не допоможете, я не допоможу вам””, – зазначив він.

Stellantis планує продовжувати розвивати мультиенергетичні платформи, що підтримують як електромобілі, так і гібридні моделі. “Сьогодні мультиенергетичні платформи допомагають справлятися з невизначеністю”, – пояснив Таварес.

У рамках зусиль зниження вартості автомобілів група Stellantis незабаром представить модель Jeep в США вартістю менше 25 тисяч доларів, а також Citroen e-C3 EV в Європі за 20 тисяч євро. Спільне підприємство з китайською компанією Leapmotor дозволить продавати модель T03 у Європі менш ніж за 20 тисяч євро.

Таварес також зазначив, що компанія готова розглядати угоди щодо злиття та поглинання, якщо з’явиться підходяща можливість, але при цьому основною метою залишається підтримка сильних позицій Stellantis на ринку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!