Експерти розповіли, як спека впливає на автомобільні АКБ

Час читання: < 1 хв.
0
Експерти розповіли, як спека впливає на автомобільні АКБ
Експерти розповіли, як спека впливає на автомобільні АКБ

Експерт розповів, як високі температури можуть негативно впливати на автомобільні акумулятори. Основна проблема літнього періоду – це падіння ємності батареї, що впливає на пусковий струм. Через високі температури відбувається випаровування води з електроліту, що призводить до зниження його рівня і оголення пластин акумулятора. Це збільшує густину електроліту і призводить до осадження солей на пластинах, що зменшує провідність струму.

Для захисту акумулятора від високих температур, експерти пропонують кілька методів. Він рекомендує залишати автомобіль на парковці в тіні, тому що на прямому сонці температура кузова може досягати 50-60 градусів. Використання термочохлів для акумулятора допоможе зберегти його робочу температуру в межах 20-25 градусів.

Також необхідно регулярно очищати корпус акумулятора від пилу та інших забруднень. При виявленні слідів окислення на клемах їх слід очистити, а для запобігання подальшому окисленню можна використовувати графітове мастило.

Важливо регулярно перевіряти рівень заряду акумулятора. Нормальний рівень напруги розімкнутого ланцюга становить 12,7 В, а мінімально допустимий – 12,5 В. При падінні напруги необхідно зарядити акумулятор, щоб уникнути проблем із запуском автомобіля та його системами надалі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!