BMW, VW і Nio компенсують покупцям електромобілів скасовані субсидії

Час читання: < 1 хв.
0

Уряд Німеччини достроково припинив прийом заявок на субсидії для придбання електромобілів. Раніше планувалося, що пільги скасують 31 грудня, але заявки перестали приймати вже 17-го. На цьому фоні, як пише Reuters, ціла низка виробників електромобілів, включно німецькі, американські та китайські бренди, заявила про запуск програм компенсацій.

Німецька влада безпосередньо компенсувала покупцям електромобілів 4,5 тисячі євро вартості машини і ще 2250 євро передавали виробнику, щоб той знизив ціну. Система субсидій діяла з 2016 року, але зараз ці пільги скасовані через низку проблем у національному бюджеті.

Volkswagen оголосив, що повністю покриє скасовану субсидію тим приватним особам, які оформили замовлення на електромобіль до 15 грудня. Скорочена до 4,5 тисяч євро знижка діятиме з 1 січня до 31 березня. Зі схожими схемами виступили Mercedes-Benz, Audi та концерн Stellantis, але в останньому випадку програма триватиме лише до 29 лютого.

Реклама

Про саму короткострокову систему компенсацій оголосила Tesla. Ця фірма також виплачуватиме покупцям Model 3 і Model Y 6750 євро, але лише до Нового року. До загальної тенденції приєднався і китайський виробник Nio, електромобілі якого продаються в Німеччині з жовтня минулого року. Nio планує робити знижки на суми до 4,5 тисяч євро до 31 грудня.

Експерти мовної корпорації NDR припускають, що скасування субсидій може серйозно позначитися на локальному ринку електромобілів вже наступного року. Ціни зростуть, а продаж скоротяться — за різними оцінками, на величину від 10 до 50%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!