Латвія готує новий подарунок шанувальникам «євроблях»

0
1565

У Латвії хочуть з 2021 року заборонити реєстрацію машин старше трьох років, що працюють на бензині і дизелі. А значить новий потік старих автомобілів з Латвії може приїхати і в Україні.

Асоціація торговців транспортними засобами Латвії закликала суспільство звернути увагу на запропоновані Міністерством повідомлення поправки до законів. У них пропонують з 2021 року заборонити ввезення та реєстрацію в Латвії транспорту, що працює на «копалин видах палива» (тобто бензині і дизельному паливі) віком старше трьох років або проходять повторну реєстрацію, передає Delfi.

У свою чергу, згідно з підписаним міністром повідомленням Таліс Лінкайтсом (НКП) документу, з 2025 року в Латвії пропонується повністю заборонити продаж і реєстрацію нових транспортних засобів на викопному паливі.

«Згідно з даними CSDD, з 67 тисяч вперше зареєстрованих за 2018 рік у Латвії транспортних засобів 75% були уживаними. Середній вік пройшли першу реєстрацію легкових автомобілів склав 8,27 років. Захист навколишнього середовища важлива, але це не найголовніша проблема нашої нації. У звіті Організації економічного співробітництва та розвитку за 2019 рік про Латвію йдеться, що країна багата лісами, які покривають 45% її території. Емісії вуглекислого газу в перерахунку на одного жителя нижче, ніж ще де-небудь в ОЕСР », – підкреслюється в заяві автоторговців.

На думку автоторговців, уряд такими способами може позбавити людей Латвії можливості до пересування. Адже електромобільні технології ще не настільки розвинені.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!