Українських водіїв попередили про важливі зміни з 1 червня

0
1007

«Укравтодор» з 1 червня заборонить рух вантажного транспорту по автодорогах державного значення, якщо температура повітря перевищить 28 градусів за Цельсієм.

«Нагадуємо громадянам про сезонні обмеження руху великовагових транспортних засобів в денний час. Вони щорічно вводяться на початку літнього сезону для збереження автомобільних доріг загального користування », – сказано в повідомленні.

У « Укравтодорі » уточнили, що на автомобільних дорогах загального користування державного значення встановлені відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити.

Заборона стосується транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонн і навантаженням на вісь більше 7 тонн.

Виняток з цього правила стосується вантажівок, які здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Згідно з чинним законодавством, дотримання водіями вантажних засобів сезонних обмежень і вагових параметрів перевіряють територіальні підрозділи «Укртрансбезопасності» і обласні підрозділи Національної поліції України.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!