Фахівці провели краш-тест кроссовера Renault Arkana: результати вражають

0
5064

Фахівці автомобільного журналу «Авторевю» провели спеціальне тестування безпеки автомобіля Renault Arkana, використовуючи загальноєвропейський протокол EuroNCAP.

Для випробувань був спеціально відібраний найбільш бюджетний варіант машини від компанії Renault, який обладнаний 1,6-літровою бензиновою силовою установкою, механічною КПП з 5-ю ступенями і двома парами подушок безпеки. Під час краш-тесту за правилами протоколу, на швидкості 64 км / ч був здійснений потужний лобовий удар об спеціальне перекриття, яке схильне до деформації на 40%.

Під час удару платформа кроссовера відмінно впоралася з наслідками. Дверний отвір деформувався всього на 1 мм, при цьому двері вільно відкривалися і закривалися. Рульова колонка після зіткнення відвела кермо від передбачуваного водія на 14 мм. Днище автомобіля спокійно витримало подібну аварійну ситуацію, при цьому зварні шви залишилися цілі, а складок або розривів не було виявлено.

Система безпеки забезпечила збереження життя манекену, який замінює водія. Коефіцієнт можливого пошкодження черепної коробки склав всього 193 одиниці за шкалою HIC. Навантаження на шийні хребці і грудну клітку виявилася мінімальною. Удар колін об передню панель залишився в допустимих межах і склав 0,4 кН.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.