Названо найбільш небезпечніші звички водіїв

0
1233

У водійських звичок немає нічого поганого. Багато з них навіть корисні (наприклад, пропускати тих, хто просить про це). Багато, але не все. У водіїв існує три дуже небезпечні звички …

1. Утримання руки на важелі коробки передач
Якщо водій звик тримати руку на важелі коробки передач, то при необхідності раптового маневру однією рукою це йому буде зробити проблематично. Він просто не встигне зреагувати на зміну ситуації на дорозі. В результаті збільшується ризик ДТП. Тому краще відмовитися від цієї звички, якою б чудовою у вас не була реакція і яким би досвідченим водієм ви не були. Обидві руки повинні бути на кермі.

2. Різке гальмування
Не так уже й рідко зустрічаються водії з агресивною манерою водіння. Тим часом, різке гальмування є частою причиною ДТП. Пам’ятайте, що позаду вас теж їдуть автомобілі, і вони можуть не встигнути загальмувати.

Від звички різкого гальмування потрібно відмовитися по ще одній причині – фінансовій. Справа в тому, що через агресивну манеру водіння деякі деталі швидше зношуються, їх потрібно міняти на нові, що може обійтися в круглу суму грошей.

3. Навантажувати мотор під час старту
Сучасні люди практично постійно кудись поспішають. Їм катастрофічно не вистачає часу. Тому багато автомобілістів, сідаючи за кермо, не прогріваючи двигун. Пам’ятайте, що прогрів мотора повинен бути не більше 2 тисяч оборотів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!