Ferrari і Lamborghini назвали причини відмови від електричних суперкарів

0
398

Вічні конкуренти Ferrari і Lamborghini домовилися, що вони не будуть робити суперкари на електричній тязі.

Цей один з тих рідкісних моментів, коли ці два завзятих конкурента зійшлися на думці.

Виробники одних з найшвидших і потужних суперкарів заявили, що електромобілі не здатні розвинути таку потужність, як авто з ДВЗ. Крім цього машини на електротязі не можуть прискорюватися по кілька разів за гонку, і погано входять в повороти. Такі машини хороші тільки на драг-гонках.

Як приклад була наведена Tesla Model S, яка хороша на прямій дистанції, але не може змагатися на треку. Однак чомусь до уваги не взяли характеристики Model 3 Performance, яка в цьому плані набагато краща.

Крім цього в Ferrari і Lamborghini великим мінусом електромобілів вважають відсутність характерного звучання моторів V12 або V8, яке є невід’ємною частиною суперкарів. При цьому той факт, що вже розроблені системи, які можуть з точністю імітувати рев двигуна, їх не заспокоює.

Головний технічний директор Lamborghini Мауріціо Реджіані заявив, що суперкари не можуть бути електромобілями так як блоки акумуляторних батарей займають занадто багато місця і ставлять під загрозу деякі елементи дизайну бренду.
Він зазначив, що моделі компанії мають дуже маленький кліренс. Щоб встановити акумулятори доведеться жертвувати низьким центром ваги, на що в компанії піти не готові.

Відзначимо, що на сьогоднішній день багато компаній розробили електричні суперкари, які за деякими характеристиками перевершують ті ж Ferrari і Lamborghini.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!