Пікап Dacia Duster офіційно підтверджений до запуску в 2019 році

0
2181

Зачекайте, хіба пікап на базі Duster вже не існує? Зображення, які ви бачите тут, мають призначену для користувача версію, розроблену місцевим виробником кузовів Romturingia. Іншими словами, це технічно не офіційний продукт Dacia. Однак все це може змінитися, так як батьківська компанія Dacia Renault повідомила, що пікап Duster вступив в процес омологації і буде запущений в кінці цього року.

В інтерв’ю 0-100.ro, Хакім Бутехра, генеральний директор Renault Commercial Roumanie, оголосив про плани утилітарної версії надзвичайно успішного позашляховика Duster. Щоб це сталося, інженери технічного центру Renault в Титу об’єдналися з вищезгаданими експертами в автобусобудівники Romturingia.

Мало що відомо про пікап, але Бутехра згадав, що це буде орієнтований на роботу автомобіль, а не спосіб життя, такий як Renault Oroch на базі Duster, випущений в Південній Америці в 2015 році. Іншими словами, він залишиться абсолютно вірним філософія, що лежить в основі бренду Dacia: автомобіль без надмірностей, який легко укладається в гаманець.

Крім оголошення робочої конячки Duster, Бутехра також поділилася деякими іншими новинами про плани Dacia на 2019 рік. Буде випущено не менше трьох спеціальних випусків різних моделей Dacia, включаючи одну для позашляховика.

Dacia стає важливим гравцем в Європейському Союзі, з огляду на, що в минулому році вона була 14-м лідером з виробництва автомобілів, перевершуючи навіть Kia. Згідно з даними, опублікованими Європейською асоціацією автовиробників (ACEA), румунська марка справила 528 249 одиниць, що на 11,7% більше, ніж роком раніше.

Якщо все піде за планом, пікап Duster надійде в продаж у другому триместрі року і буде доступний через дилерський центр Dacia в якості офіційного продукту. На даний момент неясно, яку форму він прийме – чи буде це кабіна з одного кабіною або більш практичний варіант з подвійною кабіною, але ми раді, що вона нарешті з’явиться.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!