Автовласникам розповіли, як позбутися від запотівання скла

0
1222

У повністю справних машинах скла не потіють. А якщо і потіють, то дуже короткочасно, пише Avtodream

Але у деяких автовласників скла потіють майже весь час з настанням мокрого пори року. І якщо ви один з них, то прочитайте, в чому можуть бути причини і як з цим боротися. 

Салонний фільтр 

Перша і найбільш поширена причина запотівання скла – це забитий салонний фільтр. Іноді його не змінюють роками, проїжджаючи по 40-50 тисяч кілометрів, хоча виробник рекомендує міняти його хоча б раз в 15 000 км.

Загалом, подивіться, в якому стані у вас фільтр. Якщо він брудний і забитий сміттям, це говорить не тільки про те, що у вас будуть потіти вікна, але і про те, що ви дихаєте в машині дуже брудним повітрям. Якщо він вологий (таке буває при рясних опадах), значить, він просто не встиг просохнути. 

Усунути проблему просто – замініть фільтр або фільтруючий елемент. В крайньому випадку, хоча б пропилесосьте його – ефект вже буде. А якщо він мокрий, то просушіть його феном або покладіть на батарею. 

Включений режим рециркуляції повітря

Ще однією дуже поширеною причиною запотівання скла є включений режим рециркуляції повітря в салоні. В цьому режимі повітря береться не з вулиці, а з салону автомобіля. Тобто не відбувається поновлення повітря, і скла починають швидко потіти через те, що в салонному повітрі дуже багато вологи (від дихання, від мокрих черевиків і килимків). 

Щоб скла отпотелі, включіть режим забору повітря з вулиці.

Для більшого ефекту можна включити кондиціонер (якщо він є у вашій машині). Кондиціонер включається кнопкою з написом A / C або кнопкою із зображенням сніжинки. Кондиціонер допоможе швидко підсушити повітря, тому що в його конструкції є осушувач. Включати кондиціонер можна в будь-яку погоду при будь-якій температурі. Якщо температура буде занадто низькою для його роботи (наприклад, мінус 15), то він просто не включиться, так що не бійтеся його зламати. 

Якщо кондиціонера в машині немає, то можна включити піч, вона теж підсушить повітря. 

Інші причини 

Є й інші причини запотівання скла в машині: наприклад, забиті вентиляційні або дренажні отвори, висока вологість в машині (наприклад, через води або снігу на килимках), випили люди в салоні і так далі.

Як зробити, щоб стекла не запотівали 

Про деякі способи усунення вологи в салоні ми вже поговорили (поміняти або просушити салонний фільтр, вимкнути рециркуляцію повітря, включити кондиціонер). Тепер поговоримо про те, що робити, щоб стекла не запітніли. 

Перший варіант – це хімія. Є спеціальні гелі та рідини «антизапрівач». Коштують недорого і досить ефективні. 

Другий варіант – зробити такий антизапрівач самому. Змішайте 10 частин спирту і 1 частина гліцерину, а потім обробіть цим складом скла. 

Третій варіант – якщо йти в магазин за хімією і нічого готувати самостійно не хочеться, то скористайтеся піною або гелем для гоління. Намажте їм скла, розітріть і зітріть.

Четвертий варіант – наклеїти антизапітніває плівку. Наноситься вона так само, як тонировочная, і застосовується в мотоциклетних шоломах, в торговому обладнанні, оптичних приладах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!