Автовиробники втратять мільярди

0
2587

Якщо Великобританія і Євросоюз не підпишуть угоду по Brexit, то британська автомобільна промисловість втратить мільярди доларів, вважають експерти з Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT).

У березні 2019 року Великобританія вийде з ЄС. Зараз сторони активно обговорюють, як повинен проходити цей процес. Однак, поки вони не домовилися, так як існують спірні питання. Британський уряд може просто вийти з ЄС, не уклавши при цьому ніяких нових угод. Це станеться в тому випадку, якщо сторони не знайдуть компроміс щодо «розлучення».

Жорсткий Brexit, коли Великобританія і ЄС не домовляться, дуже сильно вдарить по британської автомобільній промисловості. Чому? Тому, що вона міцно пов’язана з європейськими автовиробниками. Експерти оцінюють втрати британської автомобільної промисловості в цьому випадку в 5,7 млрд. євро.

Компанія Mini вже оголосила, що в разі відсутності угоди по Brexit вона перенесе свій британський завод на материкову Європу. У свою чергу, глава компанії Jaguar Land Rover сказав, що в цьому випадку їм доведеться звільнити значну кількість співробітників. Мова може взагалі йти про закриття заводів JLR на Туманному Альбіоні.

Через Brexit в Великобританії вартість автомобілів, зроблених в Євросоюзі збільшиться на 1 700 євро. В ЄС ціна автомобілів, зроблених англійцями, збільшиться на 3 000 євро.

Делегація SMMT найближчим часом зустрінеться з представниками Євросоюзу, щоб обговорити актуальні питання. Британські автовиробники побоюються, що після виходу з ЄС почнуться перебої з поставками автокомпонентів і нових автомобілів, що в кінцевому підсумку призведе до збільшення витрат.

За матеріалами Autoblog.com

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!