Експериментальні машини ГАЗ простоюють в старому ангарі

0
551

У вільному доступі виявилися фотографії ангара, в якому ГАЗ зберігає свої унікальні експериментальні розробки минулих років. Знімки опублікував один з паблік в соцмережі VK.com. На них зображені прототипи початку 2000-х років, свого часу вони наробили багато шуму на автосалонах і в ЗМІ.

Зокрема, на фото видно рамний позашляховик ГАЗ-3106 «Отаман-2» споруди 1999 року. Його експресивний дизайн був розроблений командою тодішнього шеф-дизайнера ГАЗу Ігоря Безрідних, але сам прототип виготовили в США на фірмі Venture Industries. Також в ангарі зберігається розвиток теми газовской SUV модель ГАЗ-3106 споруди 2004 року, він відрізняється більш стриманим виглядом, цей прототип зробили вже повністю на ГАЗі. Серед інших цікавих машин – прогулянкові джипи «Комбат» 2000 і 2004 років споруди з дизайном у стилі класичного ГАЗ-69, цивільний «Тигр-2» 2006 року, досвідчена «нова Волга» ГАЗ 3115 2003 року і легкий фургон ГАЗ-2 332 CityVan 2006 року.

За машинами явно стежать не дуже уважно – у них спущені шини, а кузова покриті товстим шаром пилу. Але добре вже те, що вони збереглися.

Як підкреслює автор фото, це ангар управління досвідчених і експериментальних робіт ГАЗу на території заводу в Нижньому Новгороді.

Можливо, одного разу ці прототипи знайдуть гідне місце в заводському музеї ГАЗу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!