Як обрати та типи електричних лебідок?

0
62

Тяжку працю сьогодні можна перекласти на спеціалізовану техніку. Електрична лебідка з легкістю може витягти з болота автомобіль, чи перемістити конструкцію вагою понад 100 кілограмів на будівельному майданчику. Від оператора достатньо надійно зафіксувати вантаж та натиснути кнопку управління. Але перед цим варто підібрати відповідну модель. Лебідка електрична сьогодні представлена в багатьох модифікаціях. Чим вони відрізняються між собою та на які характеристики варто звернути увагу? Дочитайте до кінця, щоб дізнатись.

Класифікація лебідок за призначенням

Задача в усіх лебідок одна – шляхом тягового зусилля перемістити вантаж з одного місця в інше. Але використовуватись механізми можуть для різних цілей:

  1. Тягові лебідки. Використовуються на будівельних майданчиках, в складах, на виробничих цехах. Можуть входити до складу вантажопідйомних систем.
  2. Монтажні. Здатні не тільки переміщувати вантажі у горизонтальній площині, а й підіймати їх на певну висоту, утримувати у такому положенні. Нерідко їх використовуються сумісно з кранами.
  3. Автомобільні. Монтуються на квадроцикли та автомобілі, спеціалізовану техніку. Допомагають транспортним засобам вибратись з болота, снігових заметів, прибрати з дороги дерево, яке впало.

Також існують лебідки електричні вузькоспеціалізованої направленості. Наприклад, маневрові допомагають у переміщенні вагонів.

Визначивши тип обладнання, можна приступати до ознайомлення з технічними характеристиками.

Основні параметри електричних лебідок

У процесі підбору лебідки варто враховувати:

  1. Потужність. Електричні лебідки комплектуються моторами потужністю від 0,28 кВт. У залежності від моделі, вони можуть працювати від 1, 3 фаз, напруги 220 чи 380 В. Автомобільні пристрої підключаються до бортової мережі, працюють від напруги 12/24 В.
  2. Тягове зусилля. Вказує на максимальну вагу, яку здатна тягти лебідка. Рекомендується купляти модель з запасом, щоб не давати максимальне навантаження. Максимальне тягове зусилля повинно бути в 1,5-2 рази більше, чим вага вантажу. Збільшити цей параметр можна шляхом використання блоку поліспаста.
  3. Довжина тросу. Лебідки розраховані на 5-100 метрів тросу. На цей параметр впливає розмір барабану та товщина тросу. Деякі моделі продаються з тросом у комплекті, на інші його потрібно докупляти самостійно.
  4. Швидкість намотування. Визначається потужністю та вагою вантажу. Наприклад, пристрій на 1,6 кВт здатен переміщувати вантаж 500 кілограм на 10 метрів за хвилину.

Як можна було зрозуміти, усі характеристики пов’язані між собою.

Додаткові можливості

Більш електрична лебідка працювала максимально довго, вона повинна оснащуватись системою захисту від нагріву та перепаду напруги. У разі проблем з двигуном, вона одразу відключає його. Це дозволяє попередити поломку інших деталей.

Лебідка повинна мати надійну опору, пофарбовані металічні частини. Плюсом буде наявність дистанційного управління та ручного режиму. Останній буде в пригоді при відсутності електроенергії.

Для правильного вибору електричної лебідки достатньо ознайомитись з основними аспектами. У разі виникнення питань, завжди можна звернутись за допомогою до спеціалістів нашого магазину. Перевагу слід віддавати вже перевіреним брендам з позитивними відгуками.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.