Гідравліка на тягач: з чого вона складається

0
57

Будь-який складний механізм складається з декількох ключових елементів, без яких його робота стає неможливою. Гідравліка на тягач – це такий комплекс, з якого не можна «вийняти» жодну з деталей. Тільки зібраний воєдино, він може функціонувати без будь-яких проблем. Тому кожен вузол гідросистеми вважається незамінним. А всього цих вузлів шість. До них відносяться:

  • Коробка відбору потужності (КОМ);
  • гідронасос;
  • Гідравлічний бак;
  • Гидрораспределитель;
  • Гідрошланг і рукава високого тиску;
  • Пневматична система.

Давайте розглянемо кожну з цих точок докладніше, і дізнаємося, для чого саме вони потрібні. Детальніше на сайті – https://hydramech-group.ua/product-category/gidravlika-na-tjagachi/

Відібрати і використовувати

Почнемо з коробки відбору потужності. Вона застосовується в безлічі видів вантажний, сільськогосподарської та комунальної техніки. Її єдине призначення – спонукати різні «навісні» механізми за рахунок відбору частини крутного моменту двигуна. Гідравліка на тягач потребує КОМ для цих же цілей. Завдяки їй приводиться в рух насос, і вся система починає функціонувати.

Найчастіше КОМ встановлюють в спеціально відведеній зоні на корпусі КПП. Спочатку монтують вал відбору потужності, на який і надягає коробка. А вже слідом ставиться гидронасос.

Коробки відбору потужності бувають залежними і незалежними від зчеплення. Перші працюють тільки коли машина нерухома. Саме вони використовуються при гідрофікаціі тягачів в переважній більшості випадків.

Від насоса до розподільника

Енергія, відібрана у двигуна і КПП, призводить в рух гідравлічний насос, який відповідає за прокачування масла. Насоси використовують двох типів – шестерні або аксіально-поршневі. У кожного з них свої плюси і мінуси, так що власник машини сам повинен визначитися, який краще. Щоб полегшити цю нелегку задачу, ми підготували окрему статтю про переваги «шестеренніков» і «аксіальніков».

Від насоса масло перетікає в гідророзподільник. Цей невеликий агрегат найчастіше закріплюється на корпусі гидробака і фактично «диригує» роботою системи. Розподільник тому так і називається, що змінює схеми гидроліній відповідно до обстановки або командами водія.

Це пристрій може направити масло в циліндр для підняття кузова напівпричепа, а може і злити робочу рідину для його опускання. Також на Гідророзподільники є спеціальний запобіжний клапан, який спрацьовує при небезпечному зростанні тиску в гідросистемі. Детальніше на сайті наших партнерів – https://hydramech-group.ua/product-category/gidrocilindri/

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!