Мотор-редуктори: основні види та система вибору

0
117

Мотор-редуктори є широковживаними для оснащення різноманітного обладнання. Наявність таких пристроїв дозволяє значно спростити конструкцію багатьох механізмів та покращити їхню роботу у різних галузях виробництва.

Особливості мотор-редуктора

Редуктор безпосередньо знижує кутову швидкість або кількість обертів на виході з редуктора в порівнянні з кількістю обертів на виході редуктора, а крутний момент при цьому зростає. Мотор редуктори визначаються можливістю реверсивної роботи та можливістю роботи з перезавантаженням.

Постачанням якісної електропривідної техніки займається компанія «Техно-Привід» від всесвітньо відомих виробників редукторів, частотних перетворювачів та електродвигунів.

Класифікація мотор-редукторів

Існує безліч різновидів мотор-редукторів. Серед найбільш поширених знаходяться моделі таких типів:

–        черв’ячні;

–        циліндричні;

–        конічно-циліндричні;

–        співвісно-циліндричні;

–        планетарні.

Найбільш широковживаними є мотор-редуктори, які функціонують завдяки зубчастим передачам. Саме такі типи вважають найнадійнішими та довговічними механізмами.

Де можна придбати мотор-редуктори

Під час вибору того чи іншого редуктора варто врахувати його головні ознаки, функціонування та надійність. Широким попитом користуються редуктори іноземного виробництва, які схвалені фахівцями. Це I-Mak Reduktor, CHIARAVALLI, CMR Riduttori , Neri Motori. Як правило, у вищезазначених виробників, імпортером яких є компанія «Техно-Привід», моделі мотор-редукторів йдуть разом з інструкцією користувача, в якій детальніше прописано про певний пристрій.

Критерії вибору мотор-редуктора

Кожен потенційний покупець повинен знати про даний привід, кількість його обертів на виході та які параметри мають бути у редукторі. Тому, правильно підбирати редуктор потрібно за відповідними технічними характеристиками, його функціонуванням, навантаженням та якістю. Важливими є такі критерії, як

–        потужність;

–        тип передач та монтажу;

–        кількість обертів на виході;

–        конструкцію обох валів;

–        додатковий функціонал.

Застосування мотор-редукторів

Найчастіше у промисловості застосовують черв’ячні, циліндричні та планетарні мотор-редуктори, де необхідна зміна крутного моменту та контролювання швидкості двигуна. Вони сприяють якісному, надійному та ефективному функціонуванню обладнання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!