РІЗНЕ

Особливості ремонту пневмопідвіски автомобіля

Share

Пневмопідвіска забезпечує стабільне і рівне положення автомобіля незалежно від навантаження. Навіть при перевантаженому багажнику, завдяки пневматичній підвісці, нахил автомобіля залишиться непомітним. Механізм функціонує завдяки амортизаторам, що дозволяє регулювати їх і кліренс автомобіля. Однак складна конструкція пневмопідвіски ускладнює її ремонт і вимагає спеціалізованого обладнання. Якщо вашому автомобілю потрібен ремонт підвіски, рекмендуємо переглянути тут .

Склад і переваги пневматичної підвіски

Пневмопідвіска складається з таких компонентів:

  • компресор
  • ресивер
  • пневмобалони
  • розподільча магістраль та інші елементи

Сервісний центр «Лонгран» має всі необхідні інструменти для діагностики, заміни та ремонту пневмопідвіски. Пневмопідвіска підвищує комфорт і безпеку, зменшує навантаження на колеса та їх знос навіть при високих навантаженнях автомобіля, наприклад, при перевезенні важких вантажів. Вона дозволяє регулювати кліренс і встановлювати максимальний просвіт між дном автомобіля та дорогою, незалежно від навантаження. Однак ці переваги доступні тільки при повністю справній підвісці.

Можливі причини поломки пневмопідвіски

Перевантаження пневмопідвіски, їзда по поганих дорогах при несприятливих погодних умовах можуть прискорити її знос. Щоб механізм продовжував нормально працювати, необхідне втручання спеціаліста. Ознаки, що пневмопідвісці потрібен ремонт:

  • автомобіль просідає під час стоянки
  • пневмокомпресор працює з шумом
  • тиск нагнітається повільніше, ніж раніше

Причини несправностей можуть бути різними: від деформації капанів і зносу поршнів до поломки пневмоподушок і збоїв у датчику тиску. Інтенсивне використання може призвести до розгерметизації пневмостойок, що також викликає проблеми.

Як визначити вартість ремонту пневмопідвіски

Вартість ремонту пневмопідвіски визначається індивідуально і може включати різний обсяг робіт. Ціни на послуги залежать від складності робіт. У нашій майстерні проводять професійну діагностику пневмопідвіски, ремонт компресорів, амортизаторів та інших компонентів. Ми надаємо гарантію на всі роботи та використовуємо тільки якісні і оригінальні деталі.

Догляд за пневмостійками

Існують такі типи пневмостійок:

Із закритими пневмобалонами. Вони частіше зустрічаються у нас, тому на ремонт пневмопідвіски ціна цілком прийнятна. Цей тип менш чутливий до нерівностей дороги, тому рідше виникають проблеми з пневмобалонами. Але і в них необхідно оглядати деякі вузли, наприклад, перевіряти стан верхніх пломб і захисних пильовиків стійки.

З відкритими пневмобалонами. Вони потребують ретельнішого догляду та регулярних оглядів, адже в них балони від бруду та інших сторонніх тіл нічим не захищені, і ті можуть легко потрапляти в систему під час їзди. Машини з подібними системами доводиться регулярно максимально піднімати, створюючи граничний тиск у балонах, і вимивати бруд великим натиском води з-під складок пневмокамер, інакше скоро буде потрібно ремонт пневмопідвіски.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Представлено оновлений Volvo XC90 (фото)

Volvo знову оновила свій кросовер XC90, змінивши його дизайн, інтер’єр і оснащення. В оновленій моделі…

04.09.2024

Volvo відмовляється від короткострокових амбіцій у галузі електромобілів

У середу шведський автовиробник Volvo Cars повідомив про коригування своєї стратегії щодо електромобілів. Компанія більше…

04.09.2024

Як може виглядати новий фургон Dacia (фото)

У модельному ряді Renault є чимало комерційних фургонів, проте у румунського суббренду компанії досі не…

04.09.2024

У електрокросовера Hyundai Ioniq 5 з’явилася позашляхова версія

Північноамериканський підрозділ Hyundai представив оновлену версію електромобіля Ioniq 5 для місцевого ринку. В цілому, автомобіль…

04.09.2024

Німеччина запроваджує нові субсидії на електромобілі

Коаліційний уряд Німеччини затвердив план податкових пільг для стимулювання використання електромобілів після того, як минулого…

04.09.2024

Півмільйона і більше: названі найресурсніші двигуни Hyundai та Kia

Півмільйона кілометрів — це величезна відстань. На таку дистанцію можна обігнути Землю по екватору майже…

04.09.2024