Водіям нагадали про штраф за відсутність єдиної речі в машині

0
2632

Згідно Правил дорожнього руху (ПДР), обов’язок мати аптечку в автомобілі є обов’язковим. Відсутність аптечки у авто може призвести до відповідальності перед законом.

Поліція може звинувачувати водія в порушенні вимог ПДР, зокрема пункту 31.4.7 є, який стосується “керування транспортним засобом з відсутньою медичною аптечкою”. Це може бути кваліфіковане як порушення згідно з частиною 1 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), що передбачає накладення штрафу в розмірі 340 грн.

Пунктом 31.4.7 є ПДР заборонено використання транспортних засобів, включаючи легкові автомобілі, якщо вони не мають медичної аптечки з відомостями про тип транспортного засобу, для якого вона призначена.

Важливо відзначити, що відсутність аптечки в легковому автомобілі не означає, що автомобіль має технічні несправності, які забороняють його експлуатацію. Отже, порушення вимог пункту 31.4.7 є ПДР стосовно відсутності аптечки не може бути класифіковано як адміністративне правопорушення згідно з частиною 1 статті 121 КУпАП.

Отже, штраф за керування автомобілем без аптечки може бути незаконним у випадку приватних поїздок на легковому авто, і може бути застосованим лише попередження. Водіям, які надають послуги з пасажирських перевезень, передбачено штраф на підставі частини 2 статті 121 КУпАП у розмірі 680 грн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!