В Україні з’явиться новий штраф для автовласників

0
3074

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт під №9642. Він встановлює адмінвідповідальність за дрифтування. Йдеться про штраф у розмірі 8500 грн.

У разі повторного вчинення дрифту протягом року передбачено збільшення штрафу до 17 тис. грн і позбавлення права керування транспортними засобами строком від шести місяців до року, – ідеться в документі.

Уточнюється, що штрафи за дрифт накладатимуться за умисне здійснення водієм керованого заносу під час швидкісного повороту.

Право складати адмінпротоколи на дрифтерів хочуть закріпити за співробітниками Нацполіції.

Зазначимо, що любителі дрифту влаштовують перегони вечорами і ночами, коли городяни відпочивають. При цьому піднімається неймовірний шум, а також створюються аварійні ситуації.

Дрифт – це техніка проходження поворотів, що характеризується використанням керованого заносу на максимально можливій швидкості та кута до траєкторії.

Дрифтинг – це не просто швидка їзда, це спорт, мистецтво проїжджати повороти якомога швидше. Авто при цьому рухається не тільки вперед, а й боком. Такий стиль дає змогу водієві швидко вирівняти машину після виходу з повороту.

Підкреслимо, звичайні вуличні гонщики не мають нічого спільного з дрифтом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!