Найочікуваніший пікап у світі зійшов з конвеєра

0
278

Минуло майже 4 роки з моменту офіційної презентації Tesla Cybertruck. Нарешті, після 2-річної затримки, Tesla офіційно випустила першу серійну модель повністю електричного пікапа на своєму заводі в Техасі. Цю новину компанія опублікувала у своєму акаунті в соцмережах із заголовком: “Перший Cybertruck, побудований у Giga Texas!”

Минулого року Маск пообіцяв, що поставки електричних пікапів почнуться в середині 2023 року. За цей час на ринку з’явилися нові претенденти, зокрема Ford F-150 Lightning, GMC Hummer EV і Rivian R1T. Останній, згідно з дослідженням власників електромобілів преміум-класу JD Power, перевершив Tesla Model 3 і Model Y щодо задоволеності власників.

Так чи інакше, всі перераховані вище електричні пікапи отримають доступ до 12 000 зарядок Tesla в США і Канаді до 2024 року. Очікується, що роком пізніше моделі використовуватимуть роз’єм Tesla North American Charging Standard (NACS). Ще один автовиробник, який приєднався до NACS, – це Volvo разом зі своїм спортивним брендом Polestar.

Проте, Маск налаштований вельми оптимістично щодо Cybertruck, стверджуючи, що зможе продавати від 250 000 до 500 000 електропікапів на рік, залежно від попиту. Повідомляється, що на новий автомобіль надійшло понад 1,5 млн попередніх замовлень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!