Новітній китайський електрокар Nio кине виклик Tesla

0
125

Компанія Nio, що є автором суперкара EP9, розширила свою лінійку новітнім універсалом ET5 Touring. В основу моделі ліг однойменний седан, який дебютував два роки тому. Автомобілю доведеться позмагатися за покупців з Tesla. Причому вийти з цієї битви переможцем у 5-дверки є всі шанси.

Nio ET5 Touring оснастять двома тяговими електромоторами. Їхня сумарна віддача становитиме 483 кінські сили, а крутильний момент дорівнюватиме 700 Нм. Привід завдяки двомоторному компонуванню – повний.


З місця до першої “сотні” новинка китайського стартапу зуміє розганятися менш, ніж за 4 секунди, а завдяки 4-поршневим гальмівним супортам універсал зможе зупинятися з цієї швидкості, подолавши всього 33,9-метра.

Зовнішність автомобіля виглядає привабливою і трохи нагадує Taycan Sport Turismo (ззаду), а його оптика близька за дизайнерськими рішеннями до Lucid Air.


Завдяки ідеальному розподілу ваги (50:50) і низькому центру тяжіння електричний універсал має приносити задоволення під час проходження поворотів, але при цьому виявитися досить комфортним.

Для моделі буде доступно два варіанти тягових акумуляторів. Початкова версія ємністю 75 кВт/год дозволить проїжджати до 430 кілометрів, тоді як 100-кіловатна батарея забезпечить ET5 Touring запас ходу в 560 км.


Продавати новинку Nio збираються в Німеччині, Нідерландах, Швеції, Данії та Норвегії. Ціни на неї ще не оголошені, але очікується, що вони виявляться чимось середнім між вартістю Tesla Model 3 і Model Y.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!