Армії Німеччини та Нідерландів отримають особливі Mercedes-Benz G-Class

0
181

Компанія VDL Special Vehicles отримала спеціальне замовлення: їй дозволено збирати спеціальні автомобілі на базі G-Class від імені Rheinmetall, які надійдуть до збройних сил Нідерландів і Німеччини. Йдеться про Caracal, сильно модифікований G-клас для використання у військових цілях.

Німецькій Rheinmetall дозволено побудувати загалом понад 3000 екземплярів Caracal для голландської та німецької армії. Компанія Rheinmetall доручила VDL Special Vehicles зібрати частину цього замовлення.

Rheinmetall також збиратиме частину автомобілів на власному підприємстві в Нідерландах, у місті Еде. Загальна сума замовлення становить €1,9 млрд. VDL Special Vehicles спочатку збере 250 екземплярів з можливістю збільшення замовлення на ще 250 штук.

Загалом буде побудовано понад 3000 спеціальних G-Class, понад 1000 відправлять у збройні сили Нідерландів. Перші машини мають бути поставлені в I кварталі наступного року. Основою для Caracal є нинішній G-клас, представлений у 2018 році.

“Caracal пропонує максимальну мобільність, легку конструкцію і додаткові вмонтовані елементи захисту для протидії балістичним і мінним загрозам”, – каже Rheinmetall.

У рух машина приводиться 2,9-літровим дизельним двигуном потужністю 249 к.с. від G350d. При цьому маса військового позашляховика становить 4900 кг.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!