Ціни на бензин в Україні з 1 липня зростуть більше очікуваного – експерт

0
5646

Ціни на мережах АЗС зростуть більше, ніж прогнозують деякі експерти, після того, як з 1 липня 2023 року в Україні введуть довоєнний податок на паливо, як це має намір зробити Кабмін. Так вважає керівник спецпроектів НТЦ «ПСИХЕЯ» Геннадій Рябцев.

Ціни на бензин в Україні з 1 липня зростуть більше очікуваного – експерти – today.ua
За його словами, якщо уряд з 1 липня цього року таки запровадить довоєнний акциз на пальне та підвищить податок на додану вартість на пальне з 7% до 20%, то українська мережа АЗС підвищить ціну на пальне. бензин приблизно на 12 грн./юань літр, дизпаливо – близько 10 грн./л, а автомобільний бензин – 5 грн./л.

Тобто, за прогнозом Рябцева, після 1 липня середня ціна на бензин марки А-95 в Україні становитиме 56,56 грн/л, дизпаливо – близько 53 грн/л, автомобільний бензин – близько 31,91 грн/л.

Геннадій Рябцев вважає, що після 1 липня українські мережі АЗС не одномоментно збільшать ціни. Цей процес триватиме деякий час. Деякі мережі АЗС, на думку Рябцева, можуть підняти цінники навіть більше, ніж прогнозує. Наприклад, деякі мережі АЗС можуть збільшити вартість бензину А-95 не на 10 гривень за літр, а, наприклад, на 15 гривень за літр.

Водночас інші експерти раніше прогнозували, що після запровадження в Україні з 1 липня 2023 року довоєнного податку на паливо ціни на бензин зростуть на 10 грн/л, а приватне пальне – на 8 грн, а автомобільний бензин подорожчає. зросте на 10 грн/л. 3 грн/л.

Ціни на бензин в Україні з 1 липня зростуть більше очікуваного – експерт

Звичайно, до перемоги над російськими загарбниками ми хочемо уникнути довоєнного податку на пальне. Однак, зважаючи на все це, Кабмін не скасовуватиме свого рішення. Питання в тому, наскільки можуть зрости ціни на бензин, дизельне паливо та газ. Водіям залишається лише сподіватися, що ціни не зростуть надто високо, а мережі АЗС роблять усе можливе, щоб ціни не зросли значно. Наприклад, за рахунок зниження маркетингових знижок.

Тим часом, деякі українці напередодні введення довоєнних податків на паливо почали запасатися бензином. Але потрібно врахувати, що паливо підлягає правильному зберіганню, і лише на період приблизно 6 місяців (після цього знижуватиметься октанове число).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!