Categories: Новини

Уряд придумав новий спосіб заробітку на водіях

Share

Кабінет міністрів України розгляне нові стандарти роботи світлофорів і планує посилити відповідальність за проїзд на жовте світло. Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк в Фейсбук. Він також зазначив, що в Україні буде введена фото- і відеофіксація порушень правил дорожнього руху.

Автопорушників варто карати суворіше. Можливо, тоді смертельних аварій – на кшталт недавнього ДТП в Кривому Розі – стане менше. Про це заявили в Міністерстві внутрішніх справ. Там нагадують, що законопроект, який посилить відповідальність за порушення правил дорожнього руху, був направлений до Верховної Ради ще в листопаді минулого року. Цей документ передбачає позбавлення прав за пияцтво за кермом. Також пропонується суттєво збільшити штрафи. Наприклад, до 3 400 гривень за перевищення швидкості з 500 гривень. Також законопроект передбачає двадцятикратне збільшення штрафних санкцій за водіння без прав.

У свою чергу адвокат Єгор Штокалов заявляє, що необхідно створити належні умови для контролю за дорожнім рухом, а не посилювати покарання водіїв.

В принципі, ПДР – за міжнародним стандартом, і скасувати жовтий було б в корені неправильно. Я вважаю, потрібно збільшити паузу між світлофорами, які регулюють перехрестя. Тільки в такому випадку допустимо витримати, повністю звільнити перехрестя від транспорту і дозволити рух по черговості. Тому що, по суті, йде накладка. У мене ще жовтий блимає, там – червоний, я виїжджаю на перехрестя, там – жовтий і зелений. І все, і вже ДТП, вважай.

Інформаційний посил про те, що посилювати відповідальність за порушення ПДР, він не призведе до того ефекту, який декларує МВС. Просто буде додаткове наповнення бюджету і буде створюватися корупційна складова для непритягнення окремих категорій осіб до відповідальності. На сьогоднішній день, наприклад, вже існує така міра покарання як позбавлення прав на певний термін при п’яному водінні. І штраф там досить великий – більше 10 тисяч гривень. Чи стало завдяки цьому менше людей, які в стані зміненої свідомості сідають за кермо? – У тому то й справа, що ні.

Адміністративне правопорушення, в тому числі п’яне водіння, може закриватися за термінами залучення до відповідальності. Тобто, по суті, людина може прийти в управління поліції, узгодити з кимось гальмування відправлення протоколів до суду, автоматично пропускається термін притягнення до відповідальності, і суд зобов’язаний закрити цю справу без залучення. Відповідно, людина ходить з чистими руками.

Метод, який, я вважаю, буде ефективним, це створення належного контролю на місці. Тобто, повинні бути працюючі світлофори, має бути правильне дорожнє полотно, повинна бути хороша дорожня розмітка, повинні бути правильно відрегульовані перехрестя, щоб маршрутник не виїжджав на жовтий сигнал світлофора вже на перехрестя, а там – ще зелений і летить машина, відбувається ДТП, а витримувати певну паузу між світлофорами. Це все робиться в електронному вигляді і апарат МВС про це знає, як це правильно робити.

Тобто, необхідно створити водіям належні умови контролю за дорожнім рухом. А не посилювати покарання, як це люблять популістично робити. Трохи що не так – всіх в тюрму!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • Потому это все происходит ,что все кто у власти тупоголовые а Гройсман еще тупее -директор кладбища и базарком . Все этим сказано

  • Есть предложение поменять работу светофоров
    например: после красного только зеленый, а после зеленого - желтый, затем красный

    есть предложение переместить насколько возможно зебры подальше от перекрестков, минимум на размер машины

  • Дії Уряду, ще раз підтверджують той беззаперечний факт, що Україна проклята країна!

  • "...законопроект передбачає двадцятикратне збільшення штрафних санкцій за водіння без прав." Тобто, якщо забув картку в іншому одязі або гамані - плати шалені гроші? А "пробити" на комп'ютері наявність прав на водіння, як у всьому світі, не пробували? У цивілізаваних країнах отримання прав на водіння не означає обов'язкову їх наявність у вашій кишені (як , доречі, і паспорта).

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Експерт розповів, коли ввімкнення круїз-контролю небезпечне для водія

Сучасні автомобілі оснащуються безліччю корисних опцій, що спрощують водіння і роблять його більш комфортним. Директор…

01.05.2024

Peugeot випускатиме спорткари завдяки новому підрозділу

Компанія Peugeot розкрила плани розширення свого модельного ряду за рахунок збільшення кількості високопродуктивних моделей, натякаючи…

01.05.2024

Mercedes-Benz презентував «оновлений» S-Class

Флагманський седан Mercedes-Benz S-Class пройшов плановий рестайлінг. Він отримав ряд сучасних функцій, а також два нові відтінки…

01.05.2024

Суперкросовер Ferrari Purosangue отримає 980-сильну версію

Восени 2022 року відбулася прем'єра першого в історії Ferrari кросовера — модель Purosangue стала одним…

01.05.2024

Відбувся офіційний дебют Skoda Octavia Sportline Business

Skoda продовжує радувати шанувальників новими версіями своїх автомобілів, і останній додаток до лінійки Octavia -…

01.05.2024

Експерти провели аналіз та назвали найдешевше американське купе з великою потужністю

Ford Mustang EcoBoost 2024 виділяється як найдоступніше американське купе з потужністю понад 300 кінських сил.…

01.05.2024