Новини

Tesla випускатиме автомобілі з технологіями BYD

Share

4 травня німецькі ЗМІ повідомили, що завод Tesla в Брунхайді, недалеко від Берліна, почав виробництво позашляховика Model Y з батареєю LFP Blade від BYD. Tesla вже виробляє електромобілі з CATL, акумуляторами LG для Китаю і Європи та акумуляторами Panasonic для Північної Америки.

Згідно з Teslamag.de, версія початкового рівня Model Y RWD буде оснащена батареями BYD, а імпортована Model 3 китайського виробництва буде оснащена батареєю LFP від CATL. CATL і BYD є виробниками акумуляторів номер один і номер два у світі.

У той час як CATL фокусується тільки на батареях, BYD є вертикально інтегрованою компанією, яка охоплює весь ланцюжок постачань електромобілів, від володіння літієвими копальнями до виробництва акумуляторів і виробництва електромобілів, програмного забезпечення та ADAS для своїх автомобілів.

На початку 2022 року з’явилися повідомлення, що вказували на те, що Tesla розмістила офіційне замовлення у FinDreams Battery, виробничому підрозділі BYD, на батареї Blade, які використовуватимуться у 204 000 автомобілів щорічно.

Згідно з кількома джерелами, знайомими з цим питанням і цитованими місцевим відділенням Sina Auto Tech, BYD почала постачати в серпні минулого року акумулятори на завод Tesla в Берліні, Німеччина. Цей завод є першим Gigafactory Tesla, що використовує батареї BYD. Відтоді жодних новин про співпрацю BYD і Tesla не з’являлося до березня 2023 року, коли з’явилися чутки про те, що Tesla не буде продовжувати контракт з BYD.

BYD повідомила, що 2022 року автовиробник із Шеньчженя продав 1 863 494 нових транспортних засоби, включно з 946 239 під’єднуваними гібридними легковими автомобілями, 911 140 повністю електричними легковими автомобілями і 6 115 комерційними автомобілями та автобусами.

Для BYD це буде не перша співпраця з конкурентами. Минулого місяця, 16 квітня, Toyota випустила повністю електричний седан bZ3 з безліччю технологій BYD всередині, включно з батареєю Blade з хімією LFP і електричним двигуном від Fudi Motors – дочірньої компанії BYD.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: BYDTesla

Останні записи

Chevrolet Corvette ZR1 несподівано побив рекорд максимальної швидкості

Chevrolet Corvette ZR1 несподівано встановив рекорд "максималки". У Німеччині на полігоні в Папенбурзі новинку вдалося…

20.10.2024

Розкрито головні новинки Volkswagen 2025 року

Наступний 2025 стане важливим для німецького автовиробника Volkswagen. Йому належить представити відразу кілька ключових новинок…

20.10.2024

Експерти склали рейтинг найміцніших автомобілів

Британський портал «WhatCar» постійно публікує різні дослідження в галузі надійності автомобілів. Нещодавно журналісти з «Туманного…

20.10.2024

Інтер’єр нового Volkswagen Teramont Pro розкрито на свіжих фотографіях

Отож, у Китаї вже готують до виходу новий Volkswagen Teramont Pro, і нещодавно з’явились свіжі…

20.10.2024

General Motors показав армійський броньовик з унікальною технікою

General Motors показав броньовик для спецслужб з унікальною технікою. "Дочка" автогіганта - GM Defense -…

20.10.2024

Які вживані авто зі США найчастіше обирають українські водії

За перші три квартали 2023 року в Україну пригнали майже 33,5 тисячі авто зі Штатів,…

20.10.2024