Електрична заміна Karoq і бюджетний електрокар: у Skoda розповіли про майбутні новинки

Компанія Skoda анонсувала випуск шести нових електромобілів протягом трьох років

0
239

Починається процес електрифікації Skoda. Після запуску Enyaq у 2020 році та його варіанту купе у 2022 році чеський виробник тепер готується піти ва-банк, представивши шість нових електромобілів до 2026 року. Амбітний проєкт, у рамках якого бренд буде присутній у різних сегментах ринку, від компактних автомобілів до універсалів.

Але на цьому перехідному етапі моделі з традиційним і гібридним паливом, як і раніше, відіграватимуть першорядну роль у модельному ряду. Фактично до кінця року будуть представлені нові покоління Superb і Karoq, а Octavia, Kamiq і Scala будуть оновлені пізніше.

Але давайте покроково і подивимося в хронологічному порядку, якими будуть новинки, що будуть запущені під брендом Skoda до 2026 року. Наступного року готується презентація компактного електричного позашляховика, розробленого на тій самій платформі, що й Enyaq, відповідним чином модифікованого. Він називатиметься Elroq, ім’я, яке походить від поєднання слів електричний і Karoq.

Фактично, Elroq з його довжиною 4,5 метра буде являти собою повністю електричну альтернативу Karoq. Це буде основоположна модель для Skoda, оскільки вона позиціонуватиметься в одному з найбільш конкурентних сегментів ринку. Виробництво розпочнеться наступного року на заводі в Млада-Болеславі.

Після Elroq у 2025 році настане час рестайлінгу Enyaq, який приведе його стиль у відповідність до стилю Skoda, розробленої на основі концепції Modern Solid. Але найцікавішою новинкою року стане поява моделі, поки що відомої тільки як “Small”. Це кросовер, розроблений на тій самій платформі, що й Volkswagen ID.2All.

У нього буде дуже індивідуальний стиль з безліччю відсилань до світу бездоріжжя. Його довжина становитиме 4,2 метра, але, незважаючи на зовсім невеликі розміри, він все ж зможе розраховувати на вантажопідйомність у 460 літрів. Його вироблятимуть на заводі в Памплоні, де народжуватимуться всі малі електромобілі Volkswagen Group (ID.2 для Volkswagen і Urban Rebel для Cupra), і пропонуватимуть за стартовою ціною 25 000 євро.

Про дві інші майбутні моделі, дебют яких намічено на 2026 рік, поки відомо дуже мало. Перша, названа “Space”, буде стандартним варіантом представленого в минулому році Concept Vision 7S, який, по суті, привів до дебюту нової стилістичної мови Skoda для електромобілів.

Також у 2026 році з’явиться “Combi”, це теж попередня назва, що позначає перший повністю електричний сімейний універсал Skoda, деталі та технічні характеристики якого буде опубліковано тільки в найближчі роки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!